هفتمین سمینار حیات وحش برگزار شد
1392/02/21
هفتمین سمینار حیات وحش در محل سالن اجتماعات انتشارات فنی با حضور حدود 35 نفر از کارشناسان و علاقمندان به محیط زیست در تاریخ 15/2/1392 برگزار گردید. پروانه ها و آثار تخریب محیط زیست بر آنها و شبیه سازی زیستگاه مطلوب یک گونه پرنده (دارخزک گلو سفید) دو موضوعی بود که نتایج آنها ارائه گردید.
مهندس علیرضا نادری نویسنده ی کتاب پروانه های ایران در ابتدا مختصری در مورد تنوع پروانه های ایران صحبت کردند. اینکه ما در ایران حدود 400گونه پروانه داریم که از این تعداد 70 گونه آنها تنها در ایران یافت می شوند. در مقایسه با اروپا که فقط دارای 50 گونه پروانه می باشد، میتوانیم به تنوع بالای این حشرات در ایران پی ببریم. ولی متاسفانه چرای بی رویه ی دام ها و از بین رفتن گیاهانی که محل تغذیه و زندگی پروانه ها هستند، باعث نابودی بسیاری از آنها شده است.
به گفته ی ایشان چرای بی رویه ی دام مهمترین نقش را در تخریب زیستگاه های پروانه ها بازی می کند که می توان با صنعتی کردن دامداری ها جلوی این تخریب ها را گرفت.
در بخش دوم آقای دکتر علیزاده نتایج مطالعه ی خود را روی یک گونه پرنده به نام دارخزک گلو سفید که در استرالیا زندگی می کند را ارائه کردند. در این تحقیق چهار متغیر تأثیر گذار بر زیستگاه این پرنده در نظر گرفته شده و با آن مدلسازی انجام گرفته است. این 4 متغیر، فاصله از دریا، فاصله از شهر، سیمای منظر و پوشش گیاهی بوده است. در خروجی مدل این نتیجه بدست آمد که متغیر فاصله از دریا نسبت به سه متغیر دیگر نقش کمتری را در مطلوبیت زیستگاه بازی می کند. با اطلاع از متغیر های تأثیر گذار بر زیستگاه می توان مدیریت و حفاظت مفیدی بر زیستگاه گونه اعمال کرد.
این نشست در ساعت 19 به پایان خود رسید. این سمینارها به صورت ماهیانه توسط انجمن یوزپلنگ ایرانی با همکاری انتشارات فنی ایران و سایت خبری زیست بوم برگزار می گردد.
منبع: http://www.wildlife.ir/ShowInfo.aspx?Lang=1&InfoId=489
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.